DIENSTEN

Functionele veiligheidstest

Met de functionele veiligheidstest wordt uw beweegbare object in de praktijk gevalideerd. Het doel van de functionele veiligheidstest is om te bepalen of de besturingstechnische veiligheidsfuncties correct zijn opgenomen in de bediensoftware.

Hiervoor wordt gestart met een bureaustudie. Pilz beoordeelt op basis van de ontwerpdocumenten of de functionele veiligheid voldoet aan de geldende norm- en regelgeving.
Functionele veiligheid (EN/IEC 62061) is een expertise dat valt onder het vakgebied Machineveiligheid. Het veiligheidsniveau van het object wordt uitgedrukt in het veiligheidsintegriteitsniveau (SIL) en of Performance Level (PL). Dit zijn parameters waarmee de betrouwbaarheid van veiligheidsgerelateerde functies in wordt uitgedrukt.
Pilz heeft voor de inframarkt een functionele veligheidstest in diverse gradaties ontwikkeld waarmee de betrouwbaarheid van de veiligheidsbesturing wordt getoetst op basis van de EN/IEC 62061 normering.

Op basis van de huidige risicobeoordeling en overige benodigde documenten wordt getoetst of de veiligheidsbesturing van het object aan de minimaal gestelde eisen ten aanzien van Functionele veiligheid (EN/IEC 62061). Hierbij wordt gekeken of de benodigde documenten compleet en kwalitatief op orde zijn. Varianten hierop zijn uiteraard bespreekbaar.

Meer weten?

We bellen u graag terug!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
OVERIGE DIENSTEN

CE begeleiding

Om tot een CE waardige installatie te komen is Pilz in staat om zowel opdrachtgever als de aannemer te begeleiden in het CE traject.

Risicobeoordeling volgens Machine- en arbeidsmiddelenrichtlijn

Een risicobeoordeling voert Pilz uit op basis van de ISO 12100. Tijdens de beoordeling wordt het hele scala aan mogelijkheden bekeken en doorgelicht.

Pilz Academy

Pilz deelt als kennishouder graag haar expertise met geïnteresseerden. De Pilz Academy heeft vele verschillende trainingen die op ieder niveau een uitdaging bieden.

Compliancy toetsing

Door het uitvoeren van deze toets wordt bepaald of het object voldoet aan de huidige wet- en regelgeving conform CE waardigheid.

Detachering

Pilz beschikt over consultant en engineers die ruime kennis en ervaring hebben op het gebied van Machineveiligheid binnen de infra.

Cybersecurity

Voor cybersecurity leveren we een Quickscan op basis van ISO 27001 / IEC62443. Het betreft een snelle GAP-Maturity Analyse van de organisatie, processen, fysieke beveiliging, technische infrastructuur en SLA partners.

Instandhoudingsadvies

Door middel van een visuele inspectie wordt een 0-meting ten aanzien van de besturingstechnische veiligheid voor zowel hard- als software uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan