DIENSTEN

Pilz Academy

Pilz deelt haar kennis graag met geinteressserden. Ons opleidingsinstutuut Pilz Academy heeft een breed aanbod aan cursussen en trainingen. Hieronder zetten we de trainingen uiteen die het meest interessant zijn voor mensen die werken met kunstwerken.

Veiligheid van beweegbare bruggen (1-daagse training):

Nederland is een bruggenland bij uitstek. Hierdoor vervult ons land op dit gebied wereldwijd een voortrekkersrol. Vanuit deze rol is de norm NEN 6787 ‘Het ontwerpen van beweegbare bruggen – Veiligheid’ geschreven. Wat echter vaak niet wordt gerealiseerd is dat bruggen machines zijn en daardoor zowel onder de Machinerichtlijn (MRL) als de Arbeidsmiddelenrichtlijn (ARL) vallen. Dit geldt voor nieuwe bruggen, maar ook voor gewijzigde bruggen (renovatie van de elektrische installatie bijvoorbeeld). U leert in deze training wat de gevolgen van beide richtlijnen zijn en er wordt uitgelegd hoe de verschillende veiligheidsvraagstukken volgens de huidige stand der techniek opgelost kunnen worden.

Meer weten en inschrijven

Masterclass Machineveiligheid (4-daagse training):

Naast de norm NEN 6787 is voor bruggen en sluizen de Machinerichtlijn erg belangrijk. Pilz Academy biedt een 4-daagse training aan waarin deze belangrijke richtlijn centraal staat.  Na het volgen van de vier cursusdagen heeft u een gedegen kennisniveau bereikt om veiligheidsvraagstukken in de praktijk aan te pakken en hiervoor oplossingen te vinden. Aan het einde van dag 4 van de Masterclass Machineveiligheid wordt een examen afgenomen. Wanneer u deze toets met een voldoende afrondt, ontvangt u een certificaat.

Meer weten en inschrijven: 

Certified Machinery Safety Expert – CMSE® (4-daagse cursus, TUV gecertificeerd):

Tijdens deze examentraining komt het gehele scala aan lesstof over machineveiligheid aan bod. Naast de toepassing van actuele normen, leert u over risicobeoordelingen en arbeidsbescherming. Daarnaast krijgt u een gedetailleerd overzicht van de actuele veiligheidstechniek en de toepassing van functionele veiligheid voor besturingen. De training is opgezet in samenwerking met TÜV NORD en wordt verzorgd door de safety consultants van Pilz. Aan het eind van de training, op dag 4, doet u een examen dat wordt afgenomen door een afgevaardigde van TÜV NORD. Elke deelnemer die de training succesvol afrondt en slaagt voor het examen ontvangt een TÜV-certificaat.

Meer weten en inschrijven:

Certified Expert in CE Marking – CECE (2-daagse cursus, TUV gecertificeerd):

Met CECE – Certified Expert in CE Marking bereikt u de hoogst mogelijke kwalificatie op het gebied van CE-markering. In het kader van dit kwalificatieprogramma wordt het gehele CE-markeringsproces in detail uitgelegd. Tijdens de training wordt een virtueel machinemodel gebruikt om het traject van risicobeoordeling naar het aanbrengen van de CE-markering te verduidelijken. Het model toont de verschillen in aanpak voor incomplete en complete machines en verder voor onderling verbonden machines. Uiteraard vormt de machinerichtlijn 2006/42/EG de basis voor alle overwegingen. De volledige kwalificatie voor CECE is door TÜV NORD gecertificeerd. Na een geslaagd examen ontvangt u het wereldwijd erkende TÜV NORD-certificaat alsmede de titel ‘CECE – Certified Expert in CE Marking’.

Meer weten en inschrijven:

Meer weten?

We bellen u graag terug!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
OVERIGE DIENSTEN

Functionele veiligheidstest

Met de functionele veiligheidstest wordt uw beweegbare object in de praktijk gevalideerd. Het doel van de functionele veiligheidstest is om te bepalen of de besturingstechnische veiligheidsfuncties correct zijn opgenomen in de bediensoftware.

CE begeleiding

Om tot een CE waardige installatie te komen is Pilz in staat om zowel opdrachtgever als de aannemer te begeleiden in het CE traject.

Risicobeoordeling volgens Machine- en arbeidsmiddelenrichtlijn

Een risicobeoordeling voert Pilz uit op basis van de ISO 12100. Tijdens de beoordeling wordt het hele scala aan mogelijkheden bekeken en doorgelicht.

Compliancy toetsing

Door het uitvoeren van deze toets wordt bepaald of het object voldoet aan de huidige wet- en regelgeving conform CE waardigheid.

Detachering

Pilz beschikt over consultant en engineers die ruime kennis en ervaring hebben op het gebied van Machineveiligheid binnen de infra.

Cybersecurity

Voor cybersecurity leveren we een Quickscan op basis van ISO 27001 / IEC62443. Het betreft een snelle GAP-Maturity Analyse van de organisatie, processen, fysieke beveiliging, technische infrastructuur en SLA partners.

Instandhoudingsadvies

Door middel van een visuele inspectie wordt een 0-meting ten aanzien van de besturingstechnische veiligheid voor zowel hard- als software uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan