DIENSTEN

Risicobeoordeling volgens Machine- en arbeidsmiddelenrichtlijn

Een risicobeoordeling volgens de Machine- en arbeidsmiddelenrichtlijn is wettelijke verplicht. Dit geeft inzicht in de mogelijke gevaren en hiermee wordt een inschatting van risico’s van het beweegbare object (brug/ sluis) gemaakt.

De eerste stap naar machineveiligheid is het uitvoeren van een risicobeoordeling voor het betreffende object. Werkzaamheden die worden uitgevoerd door bedienend en onderhoudend personeel kunnen risicovol zijn. Een deskundig uitgevoerde risicobeoordeling fungeert als basis voor een veilige constructie van uw object. Vanuit de risicobeoordeling kunnen veiligheidsmaatregelen worden vastgesteld waarmee u een object kunt laten voldoen aan wet- en regelgeving.

Uit een risicobeoordeling kan blijken dat additionele veiligheidsfuncties noodzakelijk zijn of dat veiligheidsfuncties dienen te voldoen aan een hoger veiligheidsniveau. Aanvullend op een risicobeoordeling kan Pilz helpen met het opstellen en/of valideren van benodigde veiligheidsdocumenten.

Een risicobeoordeling voert Pilz uit op basis van de ISO 12100. Tijdens de beoordeling wordt het hele scala aan mogelijkheden bekeken en doorgelicht. Dit resulteert uiteindelijk in een uitgebreide rapportage met daarin aanbevelingen voor aanpassingen.

Bespreekbaar: een Quickfix

Indien bij een kunstwerk een risicobeoordelig volledig ontbreekt en de opdrachtgever wil toch op korte termijn zo goed als mogelijk voldoen aan de veiligheidseisen, dan kan Pilz op verzoek de meest belangrijke risico’s (maximaal 5) in kaart brengen. Let op: Met een quickfix van het kunstwerk voldoet u nog niet aan het geldende wettelijke kader.

Meer weten?

We bellen u graag terug!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
OVERIGE DIENSTEN

Functionele veiligheidstest

Met de functionele veiligheidstest wordt uw beweegbare object in de praktijk gevalideerd. Het doel van de functionele veiligheidstest is om te bepalen of de besturingstechnische veiligheidsfuncties correct zijn opgenomen in de bediensoftware.

CE begeleiding

Om tot een CE waardige installatie te komen is Pilz in staat om zowel opdrachtgever als de aannemer te begeleiden in het CE traject.

Pilz Academy

Pilz deelt als kennishouder graag haar expertise met geïnteresseerden. De Pilz Academy heeft vele verschillende trainingen die op ieder niveau een uitdaging bieden.

Compliancy toetsing

Door het uitvoeren van deze toets wordt bepaald of het object voldoet aan de huidige wet- en regelgeving conform CE waardigheid.

Detachering

Pilz beschikt over consultant en engineers die ruime kennis en ervaring hebben op het gebied van Machineveiligheid binnen de infra.

Cybersecurity

Voor cybersecurity leveren we een Quickscan op basis van ISO 27001 / IEC62443. Het betreft een snelle GAP-Maturity Analyse van de organisatie, processen, fysieke beveiliging, technische infrastructuur en SLA partners.

Instandhoudingsadvies

Door middel van een visuele inspectie wordt een 0-meting ten aanzien van de besturingstechnische veiligheid voor zowel hard- als software uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan